Kjenner du deg igjen i en eller flere av følgende ? 

 • Tankekaos/slitsomme tanker 
 • Innsovningsproblemer og/eller våkner på natta
 • Angst og uro 
 • Lettere depresjoner 

Kunne du tenke deg 

 • økt sinnsro 
 • bedre søvn
 • økt overskudd
 • mer tilfredshet og glede ?

Hva er effektiv coaching - med kraftfulle verktøy? 

Både privat personer, bedrifter og organisasjoner har glede av dette.

Uttalelser og hva skjer/hvordan er metoden: 

 •  «Det er så veldig godt å kunne våkne uthvilt. Før var det eneste valget jeg hadde sovetabletter. Takket være effektiv coaching med Liv og hennes gode verktøy - med avslapningsteknikker, hypnoterapi og andre gode verktøy som EFT - for å rydde vekk uroen i kroppen - så kan jeg nå våkne uthvilt hver dag. - Situasjonen før dette var som følger: Jeg ble henvist av fastlege til utredning av søvneksperter. Registrerte over tid et søvn mønster med forslag til tiltak som dessverre ikke fungerte som jeg ønsket. Perioden hos utredning gikk over flere måneder.» Hans 50 år 
 • «Siste session ble veldig bra og det virker - igjen. Jeg er i gang med 4 morsomme, lange, intense, krevende dager med 10-11 timers undervisning hver dag - planlagt for lenge siden - før vi lagde siste lydfil :-) Men jeg har brukt filen til å forberede meg - det hjelper masse. Og søvn-lydfila redder meg hver kveld og natt når jeg har så krevende dager. - Skjønner ikke helt hvordan jeg hadde håndtert dette uten de gode møtene med deg, og uten lydfilene ." Dame 53 år
 • «Jeg har slitt med å få nok søvn noen måneder, effektiv coaching hjalp meg med mine søvnproblemer. Jeg tenker at kanskje flere kan ha nytte av dette, så derfor ønsker jeg å dele min erfaring.  

Siden våren 2017 har jeg slitt med å få sove om kvelden, eller våknet om natten og ikke fått sove igjen. Mye tankespinn i hodet. Noen ganger klarte jeg å «fange tanken» som holdt meg våken, andre ganger var det mere diffust. Det var slitsomt, men gikk greit. Senhøsten ble jeg introdusert for Liv Endal som da fortalte at det kunne hun forsøke å hjelpe meg med.

Hun foreslo å lage en lydfil som jeg kunne lytte til om kvelden før jeg skulle sove, eller på dagen når jeg ønsket å slappe av. Lydfilen er på ca 23 min og er rettet mot temaer som jeg har tatt opp, og vinklet på en måte som gjør at jeg faktisk slipper tak i saker som har plaget meg. I lydfilen beskrives i et lydopptak den situasjonen jeg ønsker å være i – og det skjer på en avslappende måte. Lydfilen er personlig.  

Denne lydfilen lytter jeg til hver kveld før jeg skal sove (i hvert fall nesten) og har siden jeg begynte med dette sovet godt hver natt, hele natten, og føler meg bedre uthvilt når klokka ringer enn jeg gjorde tidligere. Jeg har hatt et par samtaler med henne etter dette, vi har endret litt på innholdet i lydfilen, og jeg har lært noe om å mestre mine egne følelser/stemninger i hverdagen. Jeg har fått en bedre søvnkvalitet, noe som gjør at hverdagen min er bedre. Og det uten innsovningstabletter. " Anniken  

På spørsmål - hvordan vil du beskrive metoden - hva skjer, dette er svarene: 

 • Som Liv Endal forklarte meg så benytter hun det beste fra ulike metoder og «verktøy» som hun har kompetanse innenfor, til å hjelpe personene så godt og raskt som mulig. Hun tenker ikke diagnose, men møter personen der personen er, på personens egne premisser. Jeg opplevde at hun møtte meg på en måte som skapte tillit, og som gjorde at det var lett å fortelle om det som plaget meg. - Effektiv coaching befinner seg mellom vanlige samtaler/coaching på den ene siden og behandling/terapi fra lege/psykolog på den andre siden.  
 • "Liv er en som gir deg verktøyet til selv å finne sinnsro og energi.... "
 • «Det er ikke noe hokus pokus - det handler om å få hjelp til å ta tak i selvfølgeligheter som ikke er tilgjengelig for bevisstheten på egen hånd» « Det beste er å få hjelp til å skjønne hva som er naturlige og ufarlige reaksjoner på unormale hendelser» 
 •  "Liv bruker hypnoterapi og EFT - og vi lærer avslapningsteknikker"
 • «Nå er jeg ikke redd for angsten - jeg har lært selvhypnose. EFT - som også har gitt de gode resultater beskrevet over i det amerikanske Forsvaret - er et alternativ til selvhypnose.  

Velg den metoden som er best for deg der og da... EFT eller selvhypnose. Det enkle er det beste. Begge deler er enkelt når det først er lært... Det ene utelater ikke muligheten for det andre... «  


Om Liv: 

 Hei, Jeg heter Liv Solfrid Endal og har jobba med effektiv coaching med fokus på bedre helse og økt livskvalitet siden 2004, er utdannet sivilingeniør i bunn, har 4 årig psykoterapeut bakgrunn, er hypnoterapeut. Jeg har jobbet med en rekke veteraner i Forsvaret, med privatpersoner og også inn i bedrifter – og har også vært tilknytta en bedriftshelsetjeneste i Oslo siden 1.1.2011.

Jeg har nærmere 30 års erfaring fra det mentale - tanker, følelser, kropp - området. Jeg har også bakgrunn innenfor kognitive metoder, coaching, NLP og har en Journey sertifisering fra utlandet fra 2004. Nysgjerrigheten og jakten på de gode verktøy og metoder har gjort at jeg har kurs og sertifiseringer på de fleste områder. Min fokus og leting har vært på metoder som i praksis fungerer og også under norske forhold !  

Jeg har jobbet med disse områdene siden jeg forlot en lederjobb i IT-bransjen i 2004.

Jeg har alltid vært på utkikk etter de best tenkelige metoder og verktøy – slik at den personen som sitter foran meg, kunden, kan komme raskest dit han/hun ønsker. Allerede i 2006 var jeg av den grunn i gang med et prosjekt sammen med en lege og psykiater som ønsket å ta dr graden - sammen med interesserte aktører fra sykehus, det offentlige og bedrifter.

De to viktigste verktøyene jeg bruker i dag på disse områdene er hypnoterapi - det samme som hypnose - og EFT. Det siste året har NRK TV vist den britiske dokumentaren fra 2017 - med tittelen «Frisk med hypnose» - tre ganger. Som de beskriver i omtalen: "Stress, fobier og avhengighet blir behandlet med hypnose. Metoden blir til og med brukt som bedøvelse under operasjoner og kan lindre smerter."

  For personer som har mye tankekaos og angst i kroppen har hypnoterapi - heretter kalt hypnose - vært en klar "innertier" – siden det er svært avslappende å høre på – null prestasjoner og resultatene kommer endelig da - for denne målgruppen. Innholdet er i tråd med innholdet vi sammen har planlagt og de får lydopptak, så de kan høre disse oppbyggelige tingene så mange ganger de måtte ønske. 

. Jeg underviser kommende hypnoterapeuter , deriblant både professorer, leger og helsepersonell, i sin utdannelse for å bli hypnoterapeuter, der de så kan bruke denne effektive tilnærmingen i det daglige.  

Kontakt meg på tlf 916 87 980 eller epost liv@livendal.no for en samtale.


Hva er EFT, Emotional Freedom Techniques, - som de også har brukt med stor suksess i det amerikanske Forsvaret ? 

Hva er hypnoterapi? Hvorfor er det så effektivt ? 

Hva er EFT -  bare trykk HER

Nå har jeg sjelero og sover godt om natten .  

Offiser fra internasjonal tjeneste , 58 år

Jeg har nå sinnsro og er i full aktivitet igjen etter hjelp fra Liv. Familielivet er også der jeg ønsker nå.

 Soldat fra internasjonal tjeneste , 29 år

Jeg hadde angst for det meste da jeg kom til Liv, som jeg hadde fått anbefalt. Etter at Liv skreddersydde en hypnoselydfil til meg, som jeg hørte på jevnlig deretter, forsvant angsten mer og mer - og jeg kunne trappe ned medisineringen i samråd med lege. Martin , 51 år

Det er så veldig godt å kunne våkne uthvilt. Før var det eneste valget jeg hadde sovetabletter. - Situasjonen før dette var at jeg ble henvist av fastlege til utredning av søvneksperter. Registrerte over tid et søvn mønster med forslag til tiltak som dessverre ikke fungerte som jeg ønsket. Hans , 50 år

Liv og jeg har samarbeidet i flere år, bl.a. i en bedriftshelsetjeneste. Liv er dedikert. Hun er både analytisk og kreativ, og har flere verktøykasser å hente fra. Jeg anbefaler henne varmt. Marianne M Iversen 

Før Liv lærte meg gode metoder og tilnærminger, levde jeg i en kaotisk tilstand med mye angst og andre plager som hindret meg fra å leve et liv med sinnsro og harmoni. Takket være Liv har jeg fått verktøyene som gjør det enklere for meg å håndtere hverdagen på godt og vondt, og jeg har funnet mitt eget lille sted hvor jeg kan få det jeg så fint kaller "spabehandling for hjernen". Thea N Dahl

Du hjelper meg på en både kreativ og omsorgsfull måte. Du har lært meg mange nyttige verktøy som jeg bruker hver dag. Du duller ikke bort tiden, du er målrettet. Anne


Jeg har nå sovet godt hver natt, hele natten, og føler meg bedre uthvilt når klokka ringer enn jeg gjorde tidligere. Jeg har også lært noe om å mestre mine egne følelser/stemninger i hverdagen.Jeg har fått en bedre søvnkvalitet, noe som gjør at hverdagen min er bedre. Og det uten innsovningstabletter. 

Befal internasjonal tjeneste , 47 år

Jeg har jobbet tett med Liv gjennom 4 års psykoterapiutdanning og også i ettertid. Liv er en kvinne med et stort varmt hjerte. Hun har fantastiske egenskaper som gjør henne til en veldig støttende person, lyttende, åpen, aksepterende. Hun er også hjelpsom og en god planlegger og gjennomfører. Hun skaper på en god måte avslappende stemning under samtaler hvor du kan virkelig kjenne at hun vil ditt beste! Samtidig kan hun utfordre deg slik at du kan utvikle ditt potensiale. Det har vært veldig hyggelig og givende for meg å samarbeide med Liv! Izabela Wojtowicz  

Skjønner ikke helt hvordan jeg hadde håndtert dette uten deg, og de gode avslappende og målrettede lydfilene. Sigrid 

 

Dette funker! Så Bra! Så annerledes! Jeg har mye mer ro – og energi nå. Kristina